„Vyzráli jsme"
To je heslem našeho vrchního dodavatele masa pana Kloudy
V nabídce naší restaurace najdete steaky z nejkvalitnějších druhů masa.
Maso je součástí našeho jídelníčku odpradávna a ve firmě pana Kloudy věří, že je tomu tak správně. Záleží však jaké maso a v jaké míře jíme. Chceme lidem ukázat, že maso je vzácná surovina, se kterou by se tak mělo nakládat. Česká příroda je bohatá a dává nám toho mnoho, měli bychom brát s mírou a rozumem a oplácet zpět.
Proto zpracováváme maso z farem, které dobře známe.
Záleží nám na přístupu ke zvířatům i místní krajině. Spolupracujeme s farmáři, kteří souzní s naší filosofií respektu k přírodě a koloběhu života. Roční období v mnohém ovlivňuje, kdy a jaké maso svým zákazníkům nabízíme. Dohlížíme na výkrm dobytka, na vztah farmáře ke zvířatům i na to jak probíhá porážka.
Maso jde k nám do zrárny vždy v takové míře, aby se dostalo k zákazníkům i kuchařům k okamžitému zpracování a zamezili jsme jakémukoliv plýtvání.
Některé věci člověku přirostou k srdci od dětství.
Vyrostl jsem na vesnici a každý den jsem pomáhal na dědově hospodářství v Deblíně. Po dvoře pobíhaly slepice, kachny i husy, na pastvě krávy, ve chlívku prasata. Pěstovali jsme vlastní ovoce a zeleninu, vyráběli domácí sýry. Od mala jsem byl součástí koloběhu přírody a života. Pomáhal jsem, když se telila kráva i při zabíjačce prasat. Všechno mělo svůj řád.
Zpracování masa jsem studoval a věnoval mu mnoho let života.
Sbíral jsem zkušenosti v Česku i ve světě, prošel si vším od řezníka po ředitele velké masozpracující firmy. Moje práce měla ale daleko od toho, jak jsme se zvířaty a masem nakládali na dědově hospodářství. Celou tu dobu jsem si říkal, že chci mít vlastní podnik. Že se chci vrátit blíž přírodě a respektu k ní i tomu, co nám dává. Proto jsem založil firmu Klouda.
Zpracováváme maso z českých a moravských farem.
Známe původ zvířat, kdo se o ně stará i čím jsou krmena. Spolupracujeme přímo s kuchaři restaurací a bister, pro které maso dodáváme. Rozumíme koloběhu přírody, masu i jeho způsobům zpracování, které posouváme dál díky novým technologiím. Vám už zbývá jen ochutnat, abyste pochopili, v čem tkví výjimečnost naší práce.
Nejvíce se zaměřujeme na zpracování hovězího a vepřového masa.
Rozbourání masa a následné zrání probíhá na míru pro gastronomické provozy, kterým maso dodáváme. Zraní masa může být suché i mokré a doba zrání se také různí. Kuchaře restaurací, kam maso dodáváme, bereme k nám do provozu. Je důležité, aby kuchař věděl, s jakou surovinou nakládá, aby pochopil, jak zvíře roste, je krmeno i poraženo. Chceme, aby rozuměl vlastnostem určitých svalů, zákonitostem zrání masa a od toho se odvíjí vhodné kulinářské zpracování.