zazitek-uvod-stranky

příběh masa

„Poznejte opravdovou chuť masa, které pochází z volných chovů od ryze českých regionálních chovatelů.


„Původ masa je pro nás důležitý"

Základem našeho menu  jsou steaky z masa červeného typu pocházejících z farem Mitrovsky a Marwin, které fungují v tzv. biorežimu, což se odráží zejména v kvalitě a výsledné chuti masa. Nabídku doplňují steaky z vepřového masa z Biofarmy Sasov.

Základem naší nabídky jsou steaky z plemene:

Mitrovsky Angus
Maso z mladých býků se vyznačuje typickým mramorováním, křehkostí a šťavnatostí, díky nimž právem patří k nejoblíbenějším plemenům vůbec.

Aberdeen Angus (MK Klemens)
Maso z mladých býků chovaných na horských pastvinách Beskyd a Jeseníků. Velmi oblíbené a steakovými gurmány uznávané plemeno.

Blonde d´Aquitaine (Marwin)
Libové maso výrazného mramorování je vyhledávané rovněž díky své šťavnatosti a jemné chuti.

Piemontese (Marwin)
Jemné maso s menším podílem mramorování ocení milovníci libového masa.

Přeštický kanec (Sasov)
Jediný zástupce vepřových mas, který je ryze českým plemenem unikátní výrazné chuti, jehož maso je odtučněné a velice křehké.

„Masu věnujeme maximální péči"

Naším cílem je podávat maso té nejvyšší kvality. Z toho důvodu maso uchováváme ve stařicích komorách. Využíváme moderní technologie patentovaným systémem Cuomo Method od italského výrobce ArredoInox, kde dochází k tzv. suchému zrání masa, pomocí něhož docílíme lepší chuti a vyzrálosti masa, které tak přirozeně zvyšuje svoji kvalitu. 

Přirozené křehnutí masa trvá minimálně 4 – 8 týdnů. Ale nabídnout Vám můžeme také exkluzivní masa zrající v komorách až 3 měsíce.
Specifické typy mas, jako je například svíčková uchováváme pomocí vlhkého zrání, které je založeno na uchovávání masa ve vakuu, jež zajistí, aby nedocházelo k nežádoucímu úbytku masa.

„Maso připravíme přímo před Vámi"

Příprava steaků je velká alchymie. Nahlédněte pod pokličku našemu šéfkuchaři, který veškerá jídla připravuje na profesionálním grilu Angelo Po přímo v centrální části restaurace.